De daling van de index sinds de top van 22 mei op 311,07 punten heeft een stijgende steunlijn van juni 2012 reeds neerwaarts doorbroken, maar de zeer belangrijke steunlijn van september 2011 bood wel voldoende steun.

Deze steunlijn telt tot op heden drie raakpunten en dat maakt volgens Van Herck dat ze vanuit technisch standpunt een "sterke" steunlijn is.

Het is ook zeer begrijpelijk dat hij zijn aandacht op deze steunlijn richten. Een neerwaartse doorbraak zal een negatief signaal zijn. Merk tenslotte ook de negatieve divergentie met de RSIindicator op die het signaal gaf dat een correctie op til was.

De daling van de index sinds de top van 22 mei op 311,07 punten heeft een stijgende steunlijn van juni 2012 reeds neerwaarts doorbroken, maar de zeer belangrijke steunlijn van september 2011 bood wel voldoende steun. Deze steunlijn telt tot op heden drie raakpunten en dat maakt volgens Van Herck dat ze vanuit technisch standpunt een "sterke" steunlijn is. Het is ook zeer begrijpelijk dat hij zijn aandacht op deze steunlijn richten. Een neerwaartse doorbraak zal een negatief signaal zijn. Merk tenslotte ook de negatieve divergentie met de RSIindicator op die het signaal gaf dat een correctie op til was.