Dwor-Frecaut denkt niet dat de onrust gaat overwaaien naar China of India, waarschijnlijk gaan de gewelddadige protesten beperkt blijven tot het Midden-Oosten.

Er zijn echter uitzonderingen die de regel bevestigen, namelijk de arme islamitische landen in Azië.

Indonesië kan vanwege zijn arme bevolking broeihaard van onrust worden, evenals bijvoorbeeld Maleisië. Voorlopig is daar van anti-regeringsbetogingen op grote schaal echter nog geen sprake.

Een onvoorspelbaar element in het hele verhaal, is echter de olieprijs. Wanneer die plots fors zou gaan stijgen, dan de lont sneller dan verwacht tot bij het kruitvat gebracht worden.

We zeiden het al eerder: vooral de ontwikkeling van de rijstprijs gaat van doorslaggevend belang zijn voor de armere Aziatische landen. Vliegt die door het dak, dan zal de honger ook in Indonesië en andere landen de mensen de straat opjagen.

Dwor-Frecaut denkt niet dat de onrust gaat overwaaien naar China of India, waarschijnlijk gaan de gewelddadige protesten beperkt blijven tot het Midden-Oosten. Er zijn echter uitzonderingen die de regel bevestigen, namelijk de arme islamitische landen in Azië. Indonesië kan vanwege zijn arme bevolking broeihaard van onrust worden, evenals bijvoorbeeld Maleisië. Voorlopig is daar van anti-regeringsbetogingen op grote schaal echter nog geen sprake. Een onvoorspelbaar element in het hele verhaal, is echter de olieprijs. Wanneer die plots fors zou gaan stijgen, dan de lont sneller dan verwacht tot bij het kruitvat gebracht worden. We zeiden het al eerder: vooral de ontwikkeling van de rijstprijs gaat van doorslaggevend belang zijn voor de armere Aziatische landen. Vliegt die door het dak, dan zal de honger ook in Indonesië en andere landen de mensen de straat opjagen.