De Eurogroepvoorzitter verwees blijkbaar in een interview naar de oplossing voor de Cypriotische bankencrisis als een blauwdruk voor de oplossing van toekomstige bancaire crisissen.

Hiermee wordt natuurlijk op zeer onhandige wijze bekomen , wat men zo hard heeft willen vermijden : een associatie tussen deze (terecht als zeer specifiek omschreven ) Cypriotische crisis en de rest van de eurozone -problematiek.

Een dergelijke ondoordachte uitspraak is van aard om de nodige argwaan op te wekken bij de overige Europese spaarders die dit als een dreigement van verregaande taxatie van spaardeposito's kunnen gaan beschouwen.

De Eurogroepvoorzitter verwees blijkbaar in een interview naar de oplossing voor de Cypriotische bankencrisis als een blauwdruk voor de oplossing van toekomstige bancaire crisissen. Hiermee wordt natuurlijk op zeer onhandige wijze bekomen , wat men zo hard heeft willen vermijden : een associatie tussen deze (terecht als zeer specifiek omschreven ) Cypriotische crisis en de rest van de eurozone -problematiek. Een dergelijke ondoordachte uitspraak is van aard om de nodige argwaan op te wekken bij de overige Europese spaarders die dit als een dreigement van verregaande taxatie van spaardeposito's kunnen gaan beschouwen.