Het is dan ook opletten voor een nieuwe verkoopgolf bij het goud. David Nelson, chief strategist bij Belpointe Advisors, wijst er op dat de vorige keer dat de goudprijs een piek bereikte in 1980 was. Het kostte vervolgens meer dan 20 jaar alvorens de goudprijs kon uitbodemen.

Nelson wijst er op dat de correctie bij het goud nog maar enkele jaren oud is. Wanneer het scenario van de jaren 80 en 90 zich herhaalt, kan de goudprijs nog een lange correctieperiode voor de boeg hebben. Hij waarschuwt de hyperinflationisten voor overdreven optimisme, voor hen volstaat elke tik omhoog bij het goud om opnieuw victorie te kraaien. Wat een volledig misplaatste aanpak is!

Het is dan ook opletten voor een nieuwe verkoopgolf bij het goud. David Nelson, chief strategist bij Belpointe Advisors, wijst er op dat de vorige keer dat de goudprijs een piek bereikte in 1980 was. Het kostte vervolgens meer dan 20 jaar alvorens de goudprijs kon uitbodemen. Nelson wijst er op dat de correctie bij het goud nog maar enkele jaren oud is. Wanneer het scenario van de jaren 80 en 90 zich herhaalt, kan de goudprijs nog een lange correctieperiode voor de boeg hebben. Hij waarschuwt de hyperinflationisten voor overdreven optimisme, voor hen volstaat elke tik omhoog bij het goud om opnieuw victorie te kraaien. Wat een volledig misplaatste aanpak is!