Dat mechanisme zou in werking treden na een bepaalde periode, waarbij een land zou worden gestraft dat zich niet aan de gemaakte afspraken hield. Volgens Bruno Verstraete, van Nautilus Capital is dat echter geen oplossing.

Eerder is er dan sprake van het begin van het einde. Voor de beleggers brengt dat mee dat ze met een gebrek aan alternatieven opgezadeld raken. Alleen fysische grondstoffen bieden nog soelaas.

Verstraete denkt in dat verband aan goud en voeding. Die gaan uiteraard fors in prijs stijgen, wat kan leiden tot een korte maar hevige opstoot van de inflatie. Wie enigszins voorzichtig is, bereid zich beter op een dergelijke situatie voor.

Dat mechanisme zou in werking treden na een bepaalde periode, waarbij een land zou worden gestraft dat zich niet aan de gemaakte afspraken hield. Volgens Bruno Verstraete, van Nautilus Capital is dat echter geen oplossing. Eerder is er dan sprake van het begin van het einde. Voor de beleggers brengt dat mee dat ze met een gebrek aan alternatieven opgezadeld raken. Alleen fysische grondstoffen bieden nog soelaas. Verstraete denkt in dat verband aan goud en voeding. Die gaan uiteraard fors in prijs stijgen, wat kan leiden tot een korte maar hevige opstoot van de inflatie. Wie enigszins voorzichtig is, bereid zich beter op een dergelijke situatie voor.