Russ Koesterich, Chief Investment Strategist bij BlackRock en iShares Chief Global Investment Strategist, vreest dat met de obligatierendementen op de huidige niveaus een plotse en hevige omslag op de markt mogelijk is. Koesterich houdt vooral de evolutie van de rente op twee jaar in de gaten.

Het grootste risico vormt volgens Koesterich een verandering van toon in de boodschap die de Amerikaanse centrale bank brengt. Een kleine nuance kan een grote beweging veroorzaken, die ook in de rest van de wereld voelbaar zal zijn. Zelfs onze Belgische staatsobligaties zouden de klap kunnen ervaren.

Russ Koesterich, Chief Investment Strategist bij BlackRock en iShares Chief Global Investment Strategist, vreest dat met de obligatierendementen op de huidige niveaus een plotse en hevige omslag op de markt mogelijk is. Koesterich houdt vooral de evolutie van de rente op twee jaar in de gaten. Het grootste risico vormt volgens Koesterich een verandering van toon in de boodschap die de Amerikaanse centrale bank brengt. Een kleine nuance kan een grote beweging veroorzaken, die ook in de rest van de wereld voelbaar zal zijn. Zelfs onze Belgische staatsobligaties zouden de klap kunnen ervaren.