Maar de groeimarkten kunnen nog meer hinder ondervinden van de dollar, een nieuwe crisis valt zelfs niet uit te sluiten. Niet toevallig vielen de twee recente hausse-fases bij de dollar samen met een crisis in de groeimarkten. In de jaren 80 veroorzaakte de sterke dollar de Latijns-Amerikaanse schuldencrisis.

In de jaren 90 steeg de koers van de dollar eveneens, met als gevolg de grote financiële crisis in Azië. Dergelijke crisissen zijn onvermijdelijk, want bij een sterke dollar zullen de koersen van de valuta's uit de emerging markets verzwakken. Daardoor steekt de inflatie de kop op, met alle gevolgen van dien. De schuldenberg stijgt, wanneer die schulden in dollars zijn worden ze ondraaglijk.

Maar de groeimarkten kunnen nog meer hinder ondervinden van de dollar, een nieuwe crisis valt zelfs niet uit te sluiten. Niet toevallig vielen de twee recente hausse-fases bij de dollar samen met een crisis in de groeimarkten. In de jaren 80 veroorzaakte de sterke dollar de Latijns-Amerikaanse schuldencrisis. In de jaren 90 steeg de koers van de dollar eveneens, met als gevolg de grote financiële crisis in Azië. Dergelijke crisissen zijn onvermijdelijk, want bij een sterke dollar zullen de koersen van de valuta's uit de emerging markets verzwakken. Daardoor steekt de inflatie de kop op, met alle gevolgen van dien. De schuldenberg stijgt, wanneer die schulden in dollars zijn worden ze ondraaglijk.