Volgens de FED is er van inflatie geen sprake en dan al zeker niet wanneer alle volatiele items zoals voeding uit de prijzen worden gehaald. Day wijst er echter op dat de voedingsprijzen in China in oktober met 10,10% zijn gestegen.

Uit een ander rapport blijkt dat een mandje met producten in de eerste 10 dagen van november op jaarbasis 62% duurder is geworden. De FED mag dus zeggen, wat ze wil aldus Day, maar de inflatie vormt wel degelijk een probleem.

Het inflatiegevaar zal nog versterkt worden door de verhuis in de komende 20 jaar van 400 miljoen Chinezen van het platteland naar de steden, bovenop de 20 miljoen die al zijn verhuisd.

In de Chinese steden woonden eind volgend jaar 620 miljoen mensen, of 46,60% van de totale bevolking. In 2015 zal dat 52% zijn, in 2030 65%. Al die monden moeten worden gevoed en dat kan alleen maar inflatie veroorzaken.

Volgens de FED is er van inflatie geen sprake en dan al zeker niet wanneer alle volatiele items zoals voeding uit de prijzen worden gehaald. Day wijst er echter op dat de voedingsprijzen in China in oktober met 10,10% zijn gestegen. Uit een ander rapport blijkt dat een mandje met producten in de eerste 10 dagen van november op jaarbasis 62% duurder is geworden. De FED mag dus zeggen, wat ze wil aldus Day, maar de inflatie vormt wel degelijk een probleem. Het inflatiegevaar zal nog versterkt worden door de verhuis in de komende 20 jaar van 400 miljoen Chinezen van het platteland naar de steden, bovenop de 20 miljoen die al zijn verhuisd. In de Chinese steden woonden eind volgend jaar 620 miljoen mensen, of 46,60% van de totale bevolking. In 2015 zal dat 52% zijn, in 2030 65%. Al die monden moeten worden gevoed en dat kan alleen maar inflatie veroorzaken.