Het verloop van de basismetalen correleert volgens de analisten van Leleux sterk met het verloop van de CRB-index. Deze conjuctuurgevoelige metalen vertoonden de afgelopen maanden een horizontaal koersverloop dat niet wees op een heropleving van de wereldeconomie.

Want in dat geval hadden we volgens Leleux stijgende prijzen moeten zien. Afblijven is daarom de boodschap. De analisten van Leleux verwachten een verdere daling naar 16,74 $ en lager.

Landbouwgrondstoffen ontsnappen niet aan de recessievrees

DB Agriculture Fund volgt de landbouwgrondstoffen en de belangrijkste onderliggende waarden zijn maïs, soja, suiker en vee (elk een gewicht van 12,50%).

Ook deze tracker bevindt zich sinds het voorjaar van 2011 in een neerwaartse trend. De visie van het analistenteam van Leleux is onveranderd: ze nemen een afwachtende houding aan.

Deze ETF staat namelijkl op het punt de belangrijke steun op 27,57 $ neerwaarts te gaan doorbreken. Ook landbouwgrondstoffen lijken niet aan de recessievrees te ontsnappen, aldus nog het Leleux-team.

Het verloop van de basismetalen correleert volgens de analisten van Leleux sterk met het verloop van de CRB-index. Deze conjuctuurgevoelige metalen vertoonden de afgelopen maanden een horizontaal koersverloop dat niet wees op een heropleving van de wereldeconomie. Want in dat geval hadden we volgens Leleux stijgende prijzen moeten zien. Afblijven is daarom de boodschap. De analisten van Leleux verwachten een verdere daling naar 16,74 $ en lager.Landbouwgrondstoffen ontsnappen niet aan de recessievrees DB Agriculture Fund volgt de landbouwgrondstoffen en de belangrijkste onderliggende waarden zijn maïs, soja, suiker en vee (elk een gewicht van 12,50%). Ook deze tracker bevindt zich sinds het voorjaar van 2011 in een neerwaartse trend. De visie van het analistenteam van Leleux is onveranderd: ze nemen een afwachtende houding aan. Deze ETF staat namelijkl op het punt de belangrijke steun op 27,57 $ neerwaarts te gaan doorbreken. Ook landbouwgrondstoffen lijken niet aan de recessievrees te ontsnappen, aldus nog het Leleux-team.