Bovendien was er sprake van een sterke stijging ten opzichte van de maand voordien. said Ian Shepherdson, chief U.S. economist bij High Frequency Economics, sprak van een complete verrassing.

Op basis van de ADP Employer Services-cijfers moeten volgens Shepherdson de prognoses voor de werkloosheidscijfers voor de maand december naar boven worden aangepast.

Sheperdson sluit niet uit dat er in december 250.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Toch is het opletten met te groot optimisme over Amerikaanse tewerkstellingscijfers: geen enkele andere indicatore heeft tot dusver de ADP-cijfers bevestigd, behalve de cijfers over de verwachte bedrijfsontslagen.

Bovendien was er sprake van een sterke stijging ten opzichte van de maand voordien. said Ian Shepherdson, chief U.S. economist bij High Frequency Economics, sprak van een complete verrassing. Op basis van de ADP Employer Services-cijfers moeten volgens Shepherdson de prognoses voor de werkloosheidscijfers voor de maand december naar boven worden aangepast. Sheperdson sluit niet uit dat er in december 250.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Toch is het opletten met te groot optimisme over Amerikaanse tewerkstellingscijfers: geen enkele andere indicatore heeft tot dusver de ADP-cijfers bevestigd, behalve de cijfers over de verwachte bedrijfsontslagen.