Liar's Poker en Moneyball waren al best-sellers en zijn nieuwste boek The Big Short, gaat dezelfde weg op. In dit boek beschrijft Lewis hoe een paar gehaaide institutionele beleggers een slaatje sloegen uit de crisis op de huizenmarkt.

Opletten met de adviezen van beleggingsadviseurs, zo luidt de boodschap die Lewis ons wil meegeeven. Het Wall Street brokerage business model is niet noodzakelijk in het voordeel van de kleine belegger ontworpen.

Wie luistert naar wat zijn beleggingsadviseur hem vertelt, loopt het gevaar dat hij in de verliezen duikt. De grote brokers denken namelijk op de eerste plaats aan hun eigen portefeuilles, zij handelen in dezelfde aandelen en obligaties waar ook de particuliere belegger in handelt. Als puntje bij paaltje komt, zullen de brokers altijd voor de eigen rekening kiezen.

Liar's Poker en Moneyball waren al best-sellers en zijn nieuwste boek The Big Short, gaat dezelfde weg op. In dit boek beschrijft Lewis hoe een paar gehaaide institutionele beleggers een slaatje sloegen uit de crisis op de huizenmarkt. Opletten met de adviezen van beleggingsadviseurs, zo luidt de boodschap die Lewis ons wil meegeeven. Het Wall Street brokerage business model is niet noodzakelijk in het voordeel van de kleine belegger ontworpen. Wie luistert naar wat zijn beleggingsadviseur hem vertelt, loopt het gevaar dat hij in de verliezen duikt. De grote brokers denken namelijk op de eerste plaats aan hun eigen portefeuilles, zij handelen in dezelfde aandelen en obligaties waar ook de particuliere belegger in handelt. Als puntje bij paaltje komt, zullen de brokers altijd voor de eigen rekening kiezen.