Waar de ontwikkelde economieën last hebben van hoge werkloosheid en een lage bezettingsgraad van de economie moeten opkomende landen juist oppassen voor oververhitting, omdat dit kan leiden tot flink oplopende inflatie en zeepbellen op de financiële markten.

Ook riep het IMF opkomende landen op hun valuta te appreciëren en zo minder afhankelijk te worden van de export. Dit zorgt volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor een betere balans in de wereldeconomie, maar gaat volgens het IMF nu te langzaam.

Waar de ontwikkelde economieën last hebben van hoge werkloosheid en een lage bezettingsgraad van de economie moeten opkomende landen juist oppassen voor oververhitting, omdat dit kan leiden tot flink oplopende inflatie en zeepbellen op de financiële markten. Ook riep het IMF opkomende landen op hun valuta te appreciëren en zo minder afhankelijk te worden van de export. Dit zorgt volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor een betere balans in de wereldeconomie, maar gaat volgens het IMF nu te langzaam.