Nutsbedrijven die in handen van de staat zijn, genieten over het algemeen een aantal operationele voordelen.

Dat komt doordat overheden in deze bedrijven een groot belang hebben en bijvoorbeeld met het oog op de continuïteit van de elektriciteitsproductie bereid zijn de stabiliteit van deze bedrijven door middel van regulering te beschermen.

De obligaties die deze bedrijven uitgeven om hun investeringen te bekostigen, kunnen voor beleggers interessant zijn.

Door 'bottom-up' onderzoek analyseert PIMCO welke bedrijven binnen de Aziatische nutssector de beste kansen bieden voor investeerders in schuldpapier en welke factoren deze sector beïnvloeden.

Nutsbedrijven die in handen van de staat zijn, genieten over het algemeen een aantal operationele voordelen. Dat komt doordat overheden in deze bedrijven een groot belang hebben en bijvoorbeeld met het oog op de continuïteit van de elektriciteitsproductie bereid zijn de stabiliteit van deze bedrijven door middel van regulering te beschermen. De obligaties die deze bedrijven uitgeven om hun investeringen te bekostigen, kunnen voor beleggers interessant zijn. Door 'bottom-up' onderzoek analyseert PIMCO welke bedrijven binnen de Aziatische nutssector de beste kansen bieden voor investeerders in schuldpapier en welke factoren deze sector beïnvloeden.