De luchtvaartmaatschappij leed een verlies voor belastingen van GPB 61 miljoen pond en halveerde daarmee ruwweg het verlies in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Het verlies was conform de marktverwachting. De omzet per stoel steeg met 8,6%, terwijl de bezettingsgraad met 1,7 basispunt toenam tot 88,6%.

Het bedrijf verwacht 4% groei van de omzet per stoel in de tweede jaarhelft, GPB 10 miljoen minder brandstofkosten en nadelige wisselkoerseffecten van GBP 5 tot 10 miljoen. Voor het hele jaar verwacht het bedrijf een winst voor belasting. Al met al was het nieuws wat beter dan verwacht.

ABN Amro verlaagt de opinie voor het aandeel naar Verkopen vanwege de stevige waardering van het aandeel. Binnen de luchtvaartsector hebben de analisten van de bank niettemin een voorkeur voor prijsvechters of vliegtuigbouwers als Boeing en EADS.

Traditionele luchtvaartmaatschappijen snijden flink in de kosten en passen de organisatie aan. Nieuwe luchtvaartmaatschappijen beschikken bovendien over een moderne vloot die meer kostenefficiënt opereert.

De luchtvaartmaatschappij leed een verlies voor belastingen van GPB 61 miljoen pond en halveerde daarmee ruwweg het verlies in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het verlies was conform de marktverwachting. De omzet per stoel steeg met 8,6%, terwijl de bezettingsgraad met 1,7 basispunt toenam tot 88,6%. Het bedrijf verwacht 4% groei van de omzet per stoel in de tweede jaarhelft, GPB 10 miljoen minder brandstofkosten en nadelige wisselkoerseffecten van GBP 5 tot 10 miljoen. Voor het hele jaar verwacht het bedrijf een winst voor belasting. Al met al was het nieuws wat beter dan verwacht. ABN Amro verlaagt de opinie voor het aandeel naar Verkopen vanwege de stevige waardering van het aandeel. Binnen de luchtvaartsector hebben de analisten van de bank niettemin een voorkeur voor prijsvechters of vliegtuigbouwers als Boeing en EADS. Traditionele luchtvaartmaatschappijen snijden flink in de kosten en passen de organisatie aan. Nieuwe luchtvaartmaatschappijen beschikken bovendien over een moderne vloot die meer kostenefficiënt opereert.