De omzet steeg het afgelopen jaar met 16% (organische omzetgroei: 7,8%) tot EUR 3,9 miljard. De verkopen werden met name gestuwd door de onderdelen Industrie, Grondstoffen, Overheid en Consumentenproducten.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) kwam 17% hoger uit op EUR 639 miljoen. Met beide cijfers hadden analisten rekening gehouden. Bureau Veritas verbeterde ook de marges met 20 basispunten tot 16,4%, terwijl de winst een toename met 16% liet zien tot EUR 403 miljoen, ofwel EUR 3,65 per aandeel. Het voorgestelde dividend is EUR 1,83 per aandeel. Dat is 44% hoger dan in 2011.

Het bedrijf trad niet in financiële details over 2013, maar gaat uit van een solide groei van de omzet (9 tot 12%) en winst, conform de strategische route die tot 2015 is uitgezet. Dat betekent dat ook de marges blijven verbeteren en de winst per aandeel jaarlijks met 10 tot 15% zal stijgen.

Bureau Veritas heeft een sterk jaar achter de rug, conform de verwachtingen. De marges bij de onderdelen Certificering en Scheepvaart blijven onder druk staan, maar zijn significant verbeterd bij Industrie en Overheid.

Een positieve uitschieter is de stevige verhoging van het dividend, gestuwd door een 25% hogere kasstroom. De omzet groeide in het vierde kwartaal organisch minder hard dan een kwartaal eerder, wat duidt op lastigere marktomstandigheden.

De outlook voor dit jaar bracht geen nieuws, terwijl de aanwas van het dividend al in de koers lijkt te zijn verdisconteerd.

Het koersdoel is bereikt en in de waardering zit nog weinig rek, daarom beoordelen de analisten van ABN Amro het aandeel met enige voorzichtigheid. Vanwege het beperkt opwaarts koerspotentieel wordt het advies verlaagd naar houden.

De omzet steeg het afgelopen jaar met 16% (organische omzetgroei: 7,8%) tot EUR 3,9 miljard. De verkopen werden met name gestuwd door de onderdelen Industrie, Grondstoffen, Overheid en Consumentenproducten. Het bedrijfsresultaat (EBITA) kwam 17% hoger uit op EUR 639 miljoen. Met beide cijfers hadden analisten rekening gehouden. Bureau Veritas verbeterde ook de marges met 20 basispunten tot 16,4%, terwijl de winst een toename met 16% liet zien tot EUR 403 miljoen, ofwel EUR 3,65 per aandeel. Het voorgestelde dividend is EUR 1,83 per aandeel. Dat is 44% hoger dan in 2011. Het bedrijf trad niet in financiële details over 2013, maar gaat uit van een solide groei van de omzet (9 tot 12%) en winst, conform de strategische route die tot 2015 is uitgezet. Dat betekent dat ook de marges blijven verbeteren en de winst per aandeel jaarlijks met 10 tot 15% zal stijgen. Bureau Veritas heeft een sterk jaar achter de rug, conform de verwachtingen. De marges bij de onderdelen Certificering en Scheepvaart blijven onder druk staan, maar zijn significant verbeterd bij Industrie en Overheid. Een positieve uitschieter is de stevige verhoging van het dividend, gestuwd door een 25% hogere kasstroom. De omzet groeide in het vierde kwartaal organisch minder hard dan een kwartaal eerder, wat duidt op lastigere marktomstandigheden. De outlook voor dit jaar bracht geen nieuws, terwijl de aanwas van het dividend al in de koers lijkt te zijn verdisconteerd. Het koersdoel is bereikt en in de waardering zit nog weinig rek, daarom beoordelen de analisten van ABN Amro het aandeel met enige voorzichtigheid. Vanwege het beperkt opwaarts koerspotentieel wordt het advies verlaagd naar houden.