De belangrijkste redenen voor de opiniewijziging zijn lager dan verwachte marges bij het offshore baggeren, een zwakker dan verwacht orderboek voor baggeren en vertragingen in de uitbreiding van de vloot. Dat kan druk zetten op de toekomstige omzetontwikkeling.

ABN Amro blijft echter wel positief over de mondiale baggersector in 2014 en verder, vooral gekeken naar de potentiële omvang van de uitbreiding van de Tuas Haven in Singapore.

ABN Amro gaat ervan uit dat Boskalis zijn gereviseerde mega hopper in 2014 in gebruik neemt en een nieuwe mega cutter zal bestellen, die over twee jaar vaarklaar is.

Een mogelijke vertraging in orders en/of in de toevoer van zand naar Singapore herbergen potentiële risico's voor onze ramingen voor komend jaar. De opinie wordt verlaagd naar Houden van Kopen.

De belangrijkste redenen voor de opiniewijziging zijn lager dan verwachte marges bij het offshore baggeren, een zwakker dan verwacht orderboek voor baggeren en vertragingen in de uitbreiding van de vloot. Dat kan druk zetten op de toekomstige omzetontwikkeling. ABN Amro blijft echter wel positief over de mondiale baggersector in 2014 en verder, vooral gekeken naar de potentiële omvang van de uitbreiding van de Tuas Haven in Singapore. ABN Amro gaat ervan uit dat Boskalis zijn gereviseerde mega hopper in 2014 in gebruik neemt en een nieuwe mega cutter zal bestellen, die over twee jaar vaarklaar is. Een mogelijke vertraging in orders en/of in de toevoer van zand naar Singapore herbergen potentiële risico's voor onze ramingen voor komend jaar. De opinie wordt verlaagd naar Houden van Kopen.