De kosten van een aardgasproject in Queensland, Australië kwamen 36% hoger uit dan begroot terwijl het bedrijf een belang van 20% in het project niet verkocht kreeg.

Behalve kostenoverschrijdingen ontbreekt het momenteel ook aan groeiperspectief. Daarover komt op zijn vroegst in februari volgend jaar meer duidelijkheid, wanneer het management een strategiepresentatie zal houden.

Beleggers kunnen kat uit de boom kijken

De analisten van ABN Amro verwachten dat beleggers de kat uit de boom kijken en het aandeel BG minder goed zal presteren dan sectorgenoten en de MSCI Energy index.

Daarom verlagen zij onze opinie voor het aandeel naar Verkopen. ABN Amro verwacht dat analisten hun winst per aandeel taxaties voor 2013 met minimaal 10% zullen verlagen vanwege de oplopende kosten.

De kosten van een aardgasproject in Queensland, Australië kwamen 36% hoger uit dan begroot terwijl het bedrijf een belang van 20% in het project niet verkocht kreeg. Behalve kostenoverschrijdingen ontbreekt het momenteel ook aan groeiperspectief. Daarover komt op zijn vroegst in februari volgend jaar meer duidelijkheid, wanneer het management een strategiepresentatie zal houden. Beleggers kunnen kat uit de boom kijkenDe analisten van ABN Amro verwachten dat beleggers de kat uit de boom kijken en het aandeel BG minder goed zal presteren dan sectorgenoten en de MSCI Energy index. Daarom verlagen zij onze opinie voor het aandeel naar Verkopen. ABN Amro verwacht dat analisten hun winst per aandeel taxaties voor 2013 met minimaal 10% zullen verlagen vanwege de oplopende kosten.