Sinds de zomer heeft het aandeel van de Britse fabrikant van halfgeleiders en software 65% aan waarde gewonnen dankzij een sterke vraag naar mobiele apparaten en vanwege geruchten dat Apple zou overstappen op microprocessors van ARM in plaats van Intel.

Aandeel aan de dure kant

De recente rally weerspiegelt volgens ABN Amro de positieve ontwikkelingen die het aandeel ARM heeft doorgemaakt.

Tegenvallende bedrijfsresultaten kunnen daarom wel eens zwaar wegen op de koers, mede omdat het aandeel in vergelijking met Qualcomm aan de dure kant is.

Ook dat bedrijf beschikt over goede R&D en is sterk gepositioneerd in de markt voor mobiele apparaten.

Sinds de zomer heeft het aandeel van de Britse fabrikant van halfgeleiders en software 65% aan waarde gewonnen dankzij een sterke vraag naar mobiele apparaten en vanwege geruchten dat Apple zou overstappen op microprocessors van ARM in plaats van Intel. Aandeel aan de dure kantDe recente rally weerspiegelt volgens ABN Amro de positieve ontwikkelingen die het aandeel ARM heeft doorgemaakt.Tegenvallende bedrijfsresultaten kunnen daarom wel eens zwaar wegen op de koers, mede omdat het aandeel in vergelijking met Qualcomm aan de dure kant is. Ook dat bedrijf beschikt over goede R&D en is sterk gepositioneerd in de markt voor mobiele apparaten.