Dit deed de twijfels over de duurzaamheid van een pay-out ratio (het deel van de nettowinst dat als dividend wordt uitgekeerd) boven de 100% oplaaien.

Volgens een analyse van JP Morgan zal de groep "tussen 2013 en 2017 jaarlijks gemiddeld 1,3 miljard euro cash nodig hebben" om een dividend van 1,50 euro te betalen.

Als het herstel in Europa niet op gang komt, is het waarschijnlijk dat het dividend in de komende jaren verlaagd wordt.

De koers kan op korte termijn opveren als gevolg van de technische steun op 14,55 euro en een zeer lage waardering (GDF Suez noteert aan 53% van haar boekwaarde).

Voor zover de waarderingsratios historisch laag zijn, geeft Delaunay een houden advies.

Dit deed de twijfels over de duurzaamheid van een pay-out ratio (het deel van de nettowinst dat als dividend wordt uitgekeerd) boven de 100% oplaaien. Volgens een analyse van JP Morgan zal de groep "tussen 2013 en 2017 jaarlijks gemiddeld 1,3 miljard euro cash nodig hebben" om een dividend van 1,50 euro te betalen. Als het herstel in Europa niet op gang komt, is het waarschijnlijk dat het dividend in de komende jaren verlaagd wordt. De koers kan op korte termijn opveren als gevolg van de technische steun op 14,55 euro en een zeer lage waardering (GDF Suez noteert aan 53% van haar boekwaarde). Voor zover de waarderingsratios historisch laag zijn, geeft Delaunay een houden advies.