De kans blijft echter bestaan dat op het laatste moment nog een andere kandidaat naar voren zal worden geschoven. Nick Colas, chief market strategist bij ConvergEx Group, wijst er op dat elke voorzitter van de Amerikaanse centrale bank in zijn eerste 18 maanden wordt getest.

Opgelet voor de vloek van de nieuwe Federal Reserve chairman, zo klinkt de waarschuwing van Colas. Hij is namelijk van mening dat wanneer de opvolger van Bernanke niet genoeg haar op zijn handen heeft de reacties van de financiële markten bijzonder heftig kunnen zijn.

De kans blijft echter bestaan dat op het laatste moment nog een andere kandidaat naar voren zal worden geschoven. Nick Colas, chief market strategist bij ConvergEx Group, wijst er op dat elke voorzitter van de Amerikaanse centrale bank in zijn eerste 18 maanden wordt getest. Opgelet voor de vloek van de nieuwe Federal Reserve chairman, zo klinkt de waarschuwing van Colas. Hij is namelijk van mening dat wanneer de opvolger van Bernanke niet genoeg haar op zijn handen heeft de reacties van de financiële markten bijzonder heftig kunnen zijn.