Die zeepbel zou zelfs dezelfde proporties kunnen aannemen als die van de technologieaandelen in 1999. De afloop van die 'bubble' is bekend: er volgde een correctie van vrijwel ongekende afmetingen.

Smith merkt op dat de kleine beleggers op dezelfde manier Amerikaanse staatsobligaties kopen als ze ruim 10 jaar geleden aandelen van vrijwel onbekende internetbedrijven kochten.

Smith haalt een oud spreekwoord boven: 'de aanval is de beste verdediging', maar geeft het spreekwoord een aparte interpretatie. 'Koop geen Amerikaanse staatsobligaties, of ze nu een looptijd van 2 dan wel 10 jaar hebben.', zo luidt zijn boodschap.

Die zeepbel zou zelfs dezelfde proporties kunnen aannemen als die van de technologieaandelen in 1999. De afloop van die 'bubble' is bekend: er volgde een correctie van vrijwel ongekende afmetingen. Smith merkt op dat de kleine beleggers op dezelfde manier Amerikaanse staatsobligaties kopen als ze ruim 10 jaar geleden aandelen van vrijwel onbekende internetbedrijven kochten. Smith haalt een oud spreekwoord boven: 'de aanval is de beste verdediging', maar geeft het spreekwoord een aparte interpretatie. 'Koop geen Amerikaanse staatsobligaties, of ze nu een looptijd van 2 dan wel 10 jaar hebben.', zo luidt zijn boodschap.