Ook de toeleveranciersketen liet verbeteringen zien.

Home Depot is het eerste kwartaal sterk begonnen.

De resultaten weerspiegelen niet alleen de opleving van de Amerikaanse huizenmarkt maar ook verbeteringen in de toeleveranciersketen van het bedrijf.

De geconsolideerde omzet op basis van een vergelijkbaar aantal verkooppunten steeg met 4,3% en in de Verenigde Staten met 4,8%.

De verkopen van interieurproducten stegen afdoende om de traditionele seizoensdip in de omzet van exterieurproducten te compenseren.

De laatste productcategorie had ook last van ongunstige weersomstandigheden.

Ook de marges verbeterden, deels geholpen door de recent verworven activiteiten op het gebied van dienstverlening en verbeteringen in de toeleveranciersketen.

De operationele marge steeg daardoor met 140 basispunten naar 11%. De winst per aandeel bedroeg USD 0,83. Dat was USD 0,06 meer dan waarmee de markt rekening had gehouden. Home Depot kocht in het eerste kwartaal voor USD 2,1 miljard aan eigen aandelen in.

Het eerste kwartaal weerspiegelt niet alleen de leidende positie van de grootste doe-het-zelfketen van de VS, maar laat ook zien dat het bedrijf goed toegerust is om te profiteren van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt.

De bijgewerkte outlook voor 2013 gaat uit van 2,8% omzetgroei, 4% meer verkopen op basis van een gelijk aantal winkels en 17% winstgroei per aandeel naar USD 3,52. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Ook de toeleveranciersketen liet verbeteringen zien. Home Depot is het eerste kwartaal sterk begonnen. De resultaten weerspiegelen niet alleen de opleving van de Amerikaanse huizenmarkt maar ook verbeteringen in de toeleveranciersketen van het bedrijf. De geconsolideerde omzet op basis van een vergelijkbaar aantal verkooppunten steeg met 4,3% en in de Verenigde Staten met 4,8%. De verkopen van interieurproducten stegen afdoende om de traditionele seizoensdip in de omzet van exterieurproducten te compenseren. De laatste productcategorie had ook last van ongunstige weersomstandigheden. Ook de marges verbeterden, deels geholpen door de recent verworven activiteiten op het gebied van dienstverlening en verbeteringen in de toeleveranciersketen. De operationele marge steeg daardoor met 140 basispunten naar 11%. De winst per aandeel bedroeg USD 0,83. Dat was USD 0,06 meer dan waarmee de markt rekening had gehouden. Home Depot kocht in het eerste kwartaal voor USD 2,1 miljard aan eigen aandelen in. Het eerste kwartaal weerspiegelt niet alleen de leidende positie van de grootste doe-het-zelfketen van de VS, maar laat ook zien dat het bedrijf goed toegerust is om te profiteren van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. De bijgewerkte outlook voor 2013 gaat uit van 2,8% omzetgroei, 4% meer verkopen op basis van een gelijk aantal winkels en 17% winstgroei per aandeel naar USD 3,52. ABN Amro heeft een neutraal advies.