De operationele winst (EBITDA) van CFE komt voor meer dan 90% van DEME terwijl de baggerdochter slechts voor 50% van de omzet staat.

De minder rendabele bouwactiviteiten (die de aanleiding waren voor de winstwaarschuwing die CFE op 5 augustus 2013

uitstuurde) zorgden er echter voor dat de echte waarde van CFE niet naar boven kwam.

Dat proces kan nu aangevat worden : DEME heeft een resem interessante projecten op stapel staan en heeft zopas een

grootschalig investeringsprogramma (vooral in nieuwe baggerschepen) afgewerkt.

Als de waarderingsratios van andere baggergroepen van toepassing zouden zijn op CFE moet een koers van 60 euro (op fundamentele basis) haalbaar zijn. Van Herck heeft een advies opbouwen.

De operationele winst (EBITDA) van CFE komt voor meer dan 90% van DEME terwijl de baggerdochter slechts voor 50% van de omzet staat. De minder rendabele bouwactiviteiten (die de aanleiding waren voor de winstwaarschuwing die CFE op 5 augustus 2013 uitstuurde) zorgden er echter voor dat de echte waarde van CFE niet naar boven kwam. Dat proces kan nu aangevat worden : DEME heeft een resem interessante projecten op stapel staan en heeft zopas een grootschalig investeringsprogramma (vooral in nieuwe baggerschepen) afgewerkt. Als de waarderingsratios van andere baggergroepen van toepassing zouden zijn op CFE moet een koers van 60 euro (op fundamentele basis) haalbaar zijn. Van Herck heeft een advies opbouwen.