Het bedrijf rapporteerde een omzet van USD 782 miljoen, waar ABN Amro uitging van USD 725 miljoen. De orderinstroom kwam uit op USD 244 miljoen, waar ABN Amro USD 225 miljoen verwacht had.

Het bedrijf verlaagde de outlook voor de omzet met USD 100 miljoen naar USD 3,3 miljard, volledig te danken aan de IFRS-boekhoudregels.

Toch herhaalt het bedrijf de onderliggende outlook, zoals die is uitgesproken tijdens de cijferpresentatie voor boekjaar 2013. Verder kwam SBM met een operationeel overzicht, dat geen verrassingen bevatte, omdat alle projecten lopen zoals gepland.

Het enige negatieve dat ABN Amro kan vinden is de toegenomen nettoschuld. Op basis van de IFRS-boekhoudregels nam de nettoschuld vorig jaar toe van USD 2,7 miljard naar USD 3,4 miljard.

Dit liep in het eerste kwartaal van 2014 nog op naar USD 3,8 miljard. ABN Amro ging uit van een onderliggende toename van USD 50 miljoen.

De belangrijkste reden achter deze sterke toename is de CAPEX, die in het afgelopen kwartaal uitkwam op USD 600 miljoen, terwijl ABN Amro USD 300 miljoen had verwacht. De bank heeft een koopadvies.

Het bedrijf rapporteerde een omzet van USD 782 miljoen, waar ABN Amro uitging van USD 725 miljoen. De orderinstroom kwam uit op USD 244 miljoen, waar ABN Amro USD 225 miljoen verwacht had. Het bedrijf verlaagde de outlook voor de omzet met USD 100 miljoen naar USD 3,3 miljard, volledig te danken aan de IFRS-boekhoudregels. Toch herhaalt het bedrijf de onderliggende outlook, zoals die is uitgesproken tijdens de cijferpresentatie voor boekjaar 2013. Verder kwam SBM met een operationeel overzicht, dat geen verrassingen bevatte, omdat alle projecten lopen zoals gepland. Het enige negatieve dat ABN Amro kan vinden is de toegenomen nettoschuld. Op basis van de IFRS-boekhoudregels nam de nettoschuld vorig jaar toe van USD 2,7 miljard naar USD 3,4 miljard. Dit liep in het eerste kwartaal van 2014 nog op naar USD 3,8 miljard. ABN Amro ging uit van een onderliggende toename van USD 50 miljoen. De belangrijkste reden achter deze sterke toename is de CAPEX, die in het afgelopen kwartaal uitkwam op USD 600 miljoen, terwijl ABN Amro USD 300 miljoen had verwacht. De bank heeft een koopadvies.