Dit positieve resultaat vloeide voornamelijk voort uit de stijging van de huurinkomsten en de afname van de financieringskosten van de bevak.

In het eerste kwartaal van 2009 heeft Intervest Offices het huurcontract met PricewaterhouseCoopers voor haar kantoorgebouw Woluwe Garden, gelegen in Sint-Stevens-Woluwe, verlengd voor een periode van zes jaar vanaf 1 januari 2009 voor een oppervlakte van 21.272 m².

PricewaterhouseCoopers huurt additioneel 4.763 m² kantoren. Deze transactie werd afgesloten aan € 147/m²/jaar (na aftrek van huurkortingen). Dit prijsniveau is in lijn met de marktwaarde voor topgebouwen in de periferie van Brussel.

Het nieuwe huurprijsniveau ligt hiermee evenwel aanzienlijk lager dan de huurprijs die op 31 december 2008 van toepassing was en die niet langer in overeenstemming was met de gangbare markthuur. Deze verhuring levert een jaarlijks netto huurinkomen op van € 4,0 miljoen (vergeleken met € 4,8 miljoen in 2008).

Dit positieve resultaat vloeide voornamelijk voort uit de stijging van de huurinkomsten en de afname van de financieringskosten van de bevak.In het eerste kwartaal van 2009 heeft Intervest Offices het huurcontract met PricewaterhouseCoopers voor haar kantoorgebouw Woluwe Garden, gelegen in Sint-Stevens-Woluwe, verlengd voor een periode van zes jaar vanaf 1 januari 2009 voor een oppervlakte van 21.272 m². PricewaterhouseCoopers huurt additioneel 4.763 m² kantoren. Deze transactie werd afgesloten aan € 147/m²/jaar (na aftrek van huurkortingen). Dit prijsniveau is in lijn met de marktwaarde voor topgebouwen in de periferie van Brussel. Het nieuwe huurprijsniveau ligt hiermee evenwel aanzienlijk lager dan de huurprijs die op 31 december 2008 van toepassing was en die niet langer in overeenstemming was met de gangbare markthuur. Deze verhuring levert een jaarlijks netto huurinkomen op van € 4,0 miljoen (vergeleken met € 4,8 miljoen in 2008).