De verzekeraar boekte een nettoverlies van EUR 103 miljoen, waar werd gerekend op een plus van EUR 147 miljoen. Ondanks de tegenvallende cijfers is Delta Lloyd op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd in vergelijking met sectorgenoten. ABN Amro blijft koper.

Vooral de lager dan verwachte marges bij de Life Business-tak van het bedrijf drukten op het resultaat. De verzekeringstak deed het beter dan verwacht met een gecombineerde ratio van 96,1%. Een ratio onder de 100% is winstgevend.

Dit suggereert op een verbetering van de resultaten van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Vermogensbeheer was zwakker dan verwacht als gevolg van lagere marges bij de vergoedingen.

De solvabiliteit is in het afgelopen halfjaar uitgekomen op 184%, waard werd gerekend op 188%.

Delta Lloyd heeft zwakke resultaten gepubliceerd. Delta Lloyd zou moeten profiteren van de hogere aandelenmarkten, maar de investeringen in bijvoorbeeld Imtech, BinckBank en Van Lanschot deden het niet zo goed. Dit heeft een impact gehad op de resultaten van het bedrijf.

De verzekeraar boekte een nettoverlies van EUR 103 miljoen, waar werd gerekend op een plus van EUR 147 miljoen. Ondanks de tegenvallende cijfers is Delta Lloyd op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd in vergelijking met sectorgenoten. ABN Amro blijft koper. Vooral de lager dan verwachte marges bij de Life Business-tak van het bedrijf drukten op het resultaat. De verzekeringstak deed het beter dan verwacht met een gecombineerde ratio van 96,1%. Een ratio onder de 100% is winstgevend. Dit suggereert op een verbetering van de resultaten van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Vermogensbeheer was zwakker dan verwacht als gevolg van lagere marges bij de vergoedingen. De solvabiliteit is in het afgelopen halfjaar uitgekomen op 184%, waard werd gerekend op 188%. Delta Lloyd heeft zwakke resultaten gepubliceerd. Delta Lloyd zou moeten profiteren van de hogere aandelenmarkten, maar de investeringen in bijvoorbeeld Imtech, BinckBank en Van Lanschot deden het niet zo goed. Dit heeft een impact gehad op de resultaten van het bedrijf.