In de afgelopen jaren zijn er verschillende rapporten over het onderwerp verschenen, vaak met de conclusie dat de invoering van een heffing op de welvaart onvermijdelijk zal zijn om de schuldenlast weg te werken. Vervolgens zullen we in een heel andere wereld wakker worden.

Meest opzienbarend is waarschijnlijk de studie van de Boston Consulting Group waarin te lezen stond dat ongeveer 29% van alle privé-welvaart - dus niet alleen de deposito's - kan aangeslagen worden om de schuldenberg te dempen. We kunnen er dus beter aan wennen dat ons geld door geldgeile politici kan aangeslagen worden.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende rapporten over het onderwerp verschenen, vaak met de conclusie dat de invoering van een heffing op de welvaart onvermijdelijk zal zijn om de schuldenlast weg te werken. Vervolgens zullen we in een heel andere wereld wakker worden. Meest opzienbarend is waarschijnlijk de studie van de Boston Consulting Group waarin te lezen stond dat ongeveer 29% van alle privé-welvaart - dus niet alleen de deposito's - kan aangeslagen worden om de schuldenberg te dempen. We kunnen er dus beter aan wennen dat ons geld door geldgeile politici kan aangeslagen worden.