De Japanse beurs sloot nogmaals lager, waarbij de Nikkei 0,90% moest prijsgeven. In het geval van de Topix liep het verlies zelfs op tot het dubbele.

Volgens professor Stefan Duchateau hebben de beleggers in de afgelopen dagen de beursgoden gesmeekt om een slechte indicator voor de economie van de Verenigde Staten.

Door goede indicaties over de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen, de huizenprijzen, de activiteit in de bouwsector en de tewerkstelling was er immers twijfel ontstaan of de Centrale Bank nog bereid zou blijven om haar agressieve stimulerende politiek voort te zetten.

De meeste analisten vinden het echter nog te vroeg om de Amerikaanse economie los te koppelen van haar dagelijkse monetaire adrenalinespuit maar enkele "hardliners" bij de Fed blijven erop wijzen dat een te lang volgehouden monetaire "doping" de economie structureel zal verzwakken en sturen aan op een afremming.

De Japanse beurs sloot nogmaals lager, waarbij de Nikkei 0,90% moest prijsgeven. In het geval van de Topix liep het verlies zelfs op tot het dubbele. Volgens professor Stefan Duchateau hebben de beleggers in de afgelopen dagen de beursgoden gesmeekt om een slechte indicator voor de economie van de Verenigde Staten. Door goede indicaties over de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen, de huizenprijzen, de activiteit in de bouwsector en de tewerkstelling was er immers twijfel ontstaan of de Centrale Bank nog bereid zou blijven om haar agressieve stimulerende politiek voort te zetten. De meeste analisten vinden het echter nog te vroeg om de Amerikaanse economie los te koppelen van haar dagelijkse monetaire adrenalinespuit maar enkele "hardliners" bij de Fed blijven erop wijzen dat een te lang volgehouden monetaire "doping" de economie structureel zal verzwakken en sturen aan op een afremming.