In de banksector is het sentiment verdeeld. In Londen opende Barclays hoger, terwijl HSBC wat terrein moest prijsgeven. BNP Paribas noteert in Parijs zelfs ruim 4% lager. In Frankfurt maken onder andere Infineon en Siemens een goede beurt.

De Brusselse beurs opende op haar beurt hoger, met een winst van zowat anderhalf procent voor de BEL 20. Nyrstar, Umicore en AB InBev zijn op de Brusselse beurs opvallende stijgers.

Renault denkt niet dat de autosector al een bodem heeft bereikt. Topman Carlos Ghosn wijst er op dat tweederde van de aankopen van nieuwe wagens via kredieten gebeurt.

Ghosn waarschuwt dat als de kredietcrisis blijft aanslepen de autoconstructeurs één voor één dreigen om te vallen. Over het reddingsplan voor de Amerikaanse banksector repte Ghosn niet.

Op de valutamarkten blijft de dollar verzwakken. Voor één euro wordt momenteel bijna 1,35 dollar betaald. De beleggers maken zich onder andere zorgen over de oplopende deficieten in de VS.

In de banksector is het sentiment verdeeld. In Londen opende Barclays hoger, terwijl HSBC wat terrein moest prijsgeven. BNP Paribas noteert in Parijs zelfs ruim 4% lager. In Frankfurt maken onder andere Infineon en Siemens een goede beurt. De Brusselse beurs opende op haar beurt hoger, met een winst van zowat anderhalf procent voor de BEL 20. Nyrstar, Umicore en AB InBev zijn op de Brusselse beurs opvallende stijgers. Renault denkt niet dat de autosector al een bodem heeft bereikt. Topman Carlos Ghosn wijst er op dat tweederde van de aankopen van nieuwe wagens via kredieten gebeurt. Ghosn waarschuwt dat als de kredietcrisis blijft aanslepen de autoconstructeurs één voor één dreigen om te vallen. Over het reddingsplan voor de Amerikaanse banksector repte Ghosn niet. Op de valutamarkten blijft de dollar verzwakken. Voor één euro wordt momenteel bijna 1,35 dollar betaald. De beleggers maken zich onder andere zorgen over de oplopende deficieten in de VS.