OPEC Secretaris-Generaal Abdalla El-Badri verklaarde gisteren in Quito dat de kaap van 100 dollar voor een vat ruwe olie beter niet wordt gerond. De OPEC zal dan 'iets' doen.

Of dat 'iets' betekent dat de organisatie meer olie gaat bovenpompen, wou Abdalla El-Badri niet zeggen. Zaterdag start de OPEC-meeting en dan vernemen we misschien meer.

Algemeen wordt verwacht dat het kartel voorlopig geen actie gaat ondernemen, ditmaal zal het productieplafond opnieuw ongewijzigd worden gehouden. De evolutie op de markt zal echter op de voet worden gevolgd.

OPEC Secretaris-Generaal Abdalla El-Badri verklaarde gisteren in Quito dat de kaap van 100 dollar voor een vat ruwe olie beter niet wordt gerond. De OPEC zal dan 'iets' doen. Of dat 'iets' betekent dat de organisatie meer olie gaat bovenpompen, wou Abdalla El-Badri niet zeggen. Zaterdag start de OPEC-meeting en dan vernemen we misschien meer. Algemeen wordt verwacht dat het kartel voorlopig geen actie gaat ondernemen, ditmaal zal het productieplafond opnieuw ongewijzigd worden gehouden. De evolutie op de markt zal echter op de voet worden gevolgd.