De Venezolaanse minister voor olie en energie Rafael Ramirez verklaarde na afloop van de OPEC-meeting dat een olieprijs in een vork van 90 tot 100 dollar de wereldeconomie niet zou schaden.

Shokri Ghanem, voorzitter van de Libische National Oil Corporation deed eveneens een oproep voor hogere olieprijzen. Andere OPEC-leden zeiden echter tevreden te zijn met een olieprijs in een vork tussen 70 en 85 dollar.

Mike Sander van Sander Capital Advisors in Seattle is echter van mening dat de economie in de VS niet echt van de grond komt, zodat de vraag naar olie zwak zal blijven. Sander ziet weerstand voor de olieprijs rond 83 dollar per vat.

De Venezolaanse minister voor olie en energie Rafael Ramirez verklaarde na afloop van de OPEC-meeting dat een olieprijs in een vork van 90 tot 100 dollar de wereldeconomie niet zou schaden. Shokri Ghanem, voorzitter van de Libische National Oil Corporation deed eveneens een oproep voor hogere olieprijzen. Andere OPEC-leden zeiden echter tevreden te zijn met een olieprijs in een vork tussen 70 en 85 dollar. Mike Sander van Sander Capital Advisors in Seattle is echter van mening dat de economie in de VS niet echt van de grond komt, zodat de vraag naar olie zwak zal blijven. Sander ziet weerstand voor de olieprijs rond 83 dollar per vat.