De OPEC, nog steeds goed voor ongeveer 40% van de wereldwijde olieconsumptie, heeft de prognoses met 180.000 vaten per dag of 0,20% naar boven aangepast. In totaal zou het nu gaan om 85,38 miljoen vaten per dag.

Ook de prognoses voor toevoer van niet-OPEC landen werden naar boven aangepast. Het herstel van de wereldeconomie zet zich in een gestadig tempo verder, met China als koploper. De Chinezen zouden die rol ook tijdens de rest van het jaar kunnen blijven invullen.

De Algerijnse olieminister Chakib Khelil verklaarde onlangs nog dat de OPEC zelf niet van plan is om het productieplafond te wijzigen.

De olieprijs is over het afgelopen jaar met 30% gestegen en de OPEC-leden zijn tevreden met de huidige stand van de olieprijs.

De OPEC pompte in april ongeveer 29,25 miljoen vaten ruwe olie per dag boven. De olieprijs is recent teruggevallen tot het niveau van 75 dollar, waar voorlopig een bodem lijkt te liggen.

De OPEC, nog steeds goed voor ongeveer 40% van de wereldwijde olieconsumptie, heeft de prognoses met 180.000 vaten per dag of 0,20% naar boven aangepast. In totaal zou het nu gaan om 85,38 miljoen vaten per dag. Ook de prognoses voor toevoer van niet-OPEC landen werden naar boven aangepast. Het herstel van de wereldeconomie zet zich in een gestadig tempo verder, met China als koploper. De Chinezen zouden die rol ook tijdens de rest van het jaar kunnen blijven invullen. De Algerijnse olieminister Chakib Khelil verklaarde onlangs nog dat de OPEC zelf niet van plan is om het productieplafond te wijzigen. De olieprijs is over het afgelopen jaar met 30% gestegen en de OPEC-leden zijn tevreden met de huidige stand van de olieprijs. De OPEC pompte in april ongeveer 29,25 miljoen vaten ruwe olie per dag boven. De olieprijs is recent teruggevallen tot het niveau van 75 dollar, waar voorlopig een bodem lijkt te liggen.