Dit bleek uit een rondvraag van nieuwsagentschap Reuters. De output wordt geschat op gemiddeld 30,18 miljoen vaten/dag tegenover 30,42 miljoen in februari.

Het aanbod uit Saoedi-Arabië, de grootste producent van het kartel, bleef in maart nagenoeg ongewijzigd op 9,23 miljoen vaten/dag.

De achteruitgang valt met name toe te schrijven aan Irak, Libië en Nigeria. Ook aardgas werd opnieuw 2,8 procent duurder wat de winst over de maand maart op 15 procent brengt en voor het volledige kwartaal zelfs op bijna 20 procent.

Uit cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Energie blijkt dat de gasvoorraden intussen 27 procent lager liggen dan een jaar eerder. Tegenover het gemiddelde van de voorbije 5 jaar is er nog wel een overschot van 4 procent.

Dit bleek uit een rondvraag van nieuwsagentschap Reuters. De output wordt geschat op gemiddeld 30,18 miljoen vaten/dag tegenover 30,42 miljoen in februari. Het aanbod uit Saoedi-Arabië, de grootste producent van het kartel, bleef in maart nagenoeg ongewijzigd op 9,23 miljoen vaten/dag. De achteruitgang valt met name toe te schrijven aan Irak, Libië en Nigeria. Ook aardgas werd opnieuw 2,8 procent duurder wat de winst over de maand maart op 15 procent brengt en voor het volledige kwartaal zelfs op bijna 20 procent. Uit cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Energie blijkt dat de gasvoorraden intussen 27 procent lager liggen dan een jaar eerder. Tegenover het gemiddelde van de voorbije 5 jaar is er nog wel een overschot van 4 procent.