Light sweet crude voor maart kostte vanmorgen in Singapore op the New York Mercantile Exchange 38,15 dollar per vat, of 60 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Clarence Chu, trader bij marketmaker Hudson Capital Energy in Singapore, stelt vast dat de olieprijs momenteel de bewegingen van de beurskoersen volgt. Chu ziet de olieprijs verder dalen, maar gelooft niet dat een vat ruwe olie minder dan 30 dollar per vat gaat kosten.

De olieprijs leek te stabiliseren rond 40 dollar, dit als gevolg van de door de OPEC aangekondigde productieverlagingen. Het kartel liet weten dat de productieverlaging met 4,20 miljoen vaten per dag voor ongeveer 80% is afgerond. Voorlopig is de OPEC haar greep op de olieprijs echter kwijtgespeeld.

Light sweet crude voor maart kostte vanmorgen in Singapore op the New York Mercantile Exchange 38,15 dollar per vat, of 60 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Clarence Chu, trader bij marketmaker Hudson Capital Energy in Singapore, stelt vast dat de olieprijs momenteel de bewegingen van de beurskoersen volgt. Chu ziet de olieprijs verder dalen, maar gelooft niet dat een vat ruwe olie minder dan 30 dollar per vat gaat kosten.De olieprijs leek te stabiliseren rond 40 dollar, dit als gevolg van de door de OPEC aangekondigde productieverlagingen. Het kartel liet weten dat de productieverlaging met 4,20 miljoen vaten per dag voor ongeveer 80% is afgerond. Voorlopig is de OPEC haar greep op de olieprijs echter kwijtgespeeld.