Saoedi-Arabië heeft gezelschap gekregen van de Verenigde Arabische Emiraten, Nigeria en Koeweit, die eveneens hun olieproductie opgedreven hebben. Daarmee zou het wegvallen van een deel van de Libische productie moeten worden opgevangen.

De OPEC-leden hebben informele gesprekken gehouden, maar er is nog niets beslist over een eventuele spoedvergadering met als onderwerp de forse stijging van de olieprijzen.

Het officiële outputplafond is tot dusver ongewijzigd gebleven, maar de facto pompen Saoedi-Arabië en de andere OPEC-leden meer olie naar boven dan binnen het kartel was afgesproken. De OPEC is nog goed voor 35% van de wereldproductie aan ruwe olie.

Saoedi-Arabië heeft gezelschap gekregen van de Verenigde Arabische Emiraten, Nigeria en Koeweit, die eveneens hun olieproductie opgedreven hebben. Daarmee zou het wegvallen van een deel van de Libische productie moeten worden opgevangen. De OPEC-leden hebben informele gesprekken gehouden, maar er is nog niets beslist over een eventuele spoedvergadering met als onderwerp de forse stijging van de olieprijzen. Het officiële outputplafond is tot dusver ongewijzigd gebleven, maar de facto pompen Saoedi-Arabië en de andere OPEC-leden meer olie naar boven dan binnen het kartel was afgesproken. De OPEC is nog goed voor 35% van de wereldproductie aan ruwe olie.