Gisteren in de loop van de dag trad er echter een herstel op, waarna het vandaag opnieuw naar omlaag gaat. Vanmorgen werd er gehandeld aan 47,08 dollar voor een vat crude, of 27 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Maandag werd een bodem bereikt op 43,62 dollar. David Moore, oliespecialist bij Commonwealth Bank of Australia, is van mening dat de internationale economische omgeving zwak blijft.

Moore verwacht geen fors herstel van de olieprijs, hij ziet de prijs in de komende maanden zelfs verder afzwakken. De OPEC zou bovendien meer dan 800.000 extra boven het zelf opgelegde plafond van 25 miljoen vaten oppompen.

Gisteren in de loop van de dag trad er echter een herstel op, waarna het vandaag opnieuw naar omlaag gaat. Vanmorgen werd er gehandeld aan 47,08 dollar voor een vat crude, of 27 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.Maandag werd een bodem bereikt op 43,62 dollar. David Moore, oliespecialist bij Commonwealth Bank of Australia, is van mening dat de internationale economische omgeving zwak blijft. Moore verwacht geen fors herstel van de olieprijs, hij ziet de prijs in de komende maanden zelfs verder afzwakken. De OPEC zou bovendien meer dan 800.000 extra boven het zelf opgelegde plafond van 25 miljoen vaten oppompen.