De Canadezen beschiken over reserves aan olie van ongeveer 250 miljard vaten, dit volgens een voorzichtige raming. Daarmee zijn deze reserves even groot als die van Saoedi-Arabië. Het probleem is echter dat de aanleg van de Keystone XL pijplijn op milieubezwaren stuit.

Maar de aanleg van de pijplijn zou nog een groot economisch voordeel te bieden hebben, afgezien van een eventuele daling van de olieprijs, namelijk een aanvoer van ruwe olie naar Mexico vanuit Canada over het grondgebied van de VS. Mexico zou dankzij goedkope energie een belangrijke economische macht kunnen worden.

De Canadezen beschiken over reserves aan olie van ongeveer 250 miljard vaten, dit volgens een voorzichtige raming. Daarmee zijn deze reserves even groot als die van Saoedi-Arabië. Het probleem is echter dat de aanleg van de Keystone XL pijplijn op milieubezwaren stuit. Maar de aanleg van de pijplijn zou nog een groot economisch voordeel te bieden hebben, afgezien van een eventuele daling van de olieprijs, namelijk een aanvoer van ruwe olie naar Mexico vanuit Canada over het grondgebied van de VS. Mexico zou dankzij goedkope energie een belangrijke economische macht kunnen worden.