Een sterkere dollar vermindert de aantrekkingskracht van de grondstoffen als belegging. Op dinsdag verloor de olieprijs gisteren bijna 2%. Een andere reden voor de koersdaling was de speculatie dat China meer maatregelen gaat treffen om de economische groei af te remmen.

Het U.S. Energy Department maakt vandaag de nieuwste gegevens over de evolutie van de olievooraden in de Verenigde Staten bekend en algemeen wordt verwacht dat de voorraden aan ruwe olie zijn gestegen.

Jason Schenker, president van Prestige Economics LLC, is van mening dat een sterke dollar de olieprijzen nog meer onder druk kan zetten. Dit effect kan nog worden versterkt door een opbouw van de voorraden.

De OPEC is tevreden met olieprijs tussen 70 en 80 dollar, zo liet de Saoedische olieminister weten. Ali al-Naimi is van mening dat een dergelijke olieprijs het herstel van de wereldeconomie niet in gevaar brengt. Hij ziet voorlopig geen aanleiding om wijzigingen aan te brengen in het productieplafond van de OPEC.

De OPEC, die nog steeds is voor 40% van de wereldproductie, pompte in het derde kwartaal van 2008 overigens 1,77 miljoen vaten per dag meer boven dan de afgesproken hoeveelheid.

Michael Fitzpatrick, vice president van energieconsultant MF Global in New York, is van mening dat de bias bij de olieprijs nog steeds negatief is. Hij verwacht in dat beeld voorlopig geen verandering.

Een sterkere dollar vermindert de aantrekkingskracht van de grondstoffen als belegging. Op dinsdag verloor de olieprijs gisteren bijna 2%. Een andere reden voor de koersdaling was de speculatie dat China meer maatregelen gaat treffen om de economische groei af te remmen. Het U.S. Energy Department maakt vandaag de nieuwste gegevens over de evolutie van de olievooraden in de Verenigde Staten bekend en algemeen wordt verwacht dat de voorraden aan ruwe olie zijn gestegen. Jason Schenker, president van Prestige Economics LLC, is van mening dat een sterke dollar de olieprijzen nog meer onder druk kan zetten. Dit effect kan nog worden versterkt door een opbouw van de voorraden. De OPEC is tevreden met olieprijs tussen 70 en 80 dollar, zo liet de Saoedische olieminister weten. Ali al-Naimi is van mening dat een dergelijke olieprijs het herstel van de wereldeconomie niet in gevaar brengt. Hij ziet voorlopig geen aanleiding om wijzigingen aan te brengen in het productieplafond van de OPEC. De OPEC, die nog steeds is voor 40% van de wereldproductie, pompte in het derde kwartaal van 2008 overigens 1,77 miljoen vaten per dag meer boven dan de afgesproken hoeveelheid. Michael Fitzpatrick, vice president van energieconsultant MF Global in New York, is van mening dat de bias bij de olieprijs nog steeds negatief is. Hij verwacht in dat beeld voorlopig geen verandering.