OPEC President Wilson Pastor, de olieminister van Ecuador, verklaarde dat er momenteel voldoende olie op de markt is. De volgende OPEC-meeting vindt op 14 oktober in Wenen plaats.

De olieprijs stabiliseert al geruime tijd en wanneer het van Pastor afhangt, zal dat ook blijven duren. Hij rekent op een stabiele olieprijs tot minstens in 2011, behoudens onvoorziene omstandigheden.

De OPEC, die nog steeds goed is voor 40% van de totale olieproductie, verwacht volgend jaar 28,80 miljoen vaten per dag te moeten leveren in 2011, dat is 100.000 vaten meer dan eerst was verwacht.

OPEC President Wilson Pastor, de olieminister van Ecuador, verklaarde dat er momenteel voldoende olie op de markt is. De volgende OPEC-meeting vindt op 14 oktober in Wenen plaats. De olieprijs stabiliseert al geruime tijd en wanneer het van Pastor afhangt, zal dat ook blijven duren. Hij rekent op een stabiele olieprijs tot minstens in 2011, behoudens onvoorziene omstandigheden. De OPEC, die nog steeds goed is voor 40% van de totale olieproductie, verwacht volgend jaar 28,80 miljoen vaten per dag te moeten leveren in 2011, dat is 100.000 vaten meer dan eerst was verwacht.