Bovendien is de trend op de markt eerder stijgend dan dalend, want een economisch herstel zal de vraag naar olie doen toenemen. OPEC President Jose Botelho de Vasconcelos, de olieminister van Angola, heeft al laten verstaan dat volgens hem een verlaging van de output niet aan de orde van de dag is.

Onder andere Algerië, Koeweit, Libië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten willen het huidige productieplafond van iets minder dan 25 miljoen vaten per dag handhaven.

Volgens Saoedi-Arabië, nog steeds de doorslaggevende stem binnen de OPEC, is 75 dollar een aanvaardbare prijs voor een vat ruwe olie. Aan 75 dollar per vat zijn nieuwe investeringen in de exploratie en exploitatie van olievelden aanvaardbaar.

Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange ongeveer 68 dollar per vat betaald. Over de afgelopen zes weken noteerde de olieprijs in een range van 65 tot 75 dollar per vat.

Morgan Stanley verwacht dat de olieprijs in 2010 gemiddeld 85 dollar per vat. De analisten van deze bank verwachten dat een vat ruwe olie weer duurder gaat worden naar de winter toe.

Bovendien is de trend op de markt eerder stijgend dan dalend, want een economisch herstel zal de vraag naar olie doen toenemen. OPEC President Jose Botelho de Vasconcelos, de olieminister van Angola, heeft al laten verstaan dat volgens hem een verlaging van de output niet aan de orde van de dag is. Onder andere Algerië, Koeweit, Libië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten willen het huidige productieplafond van iets minder dan 25 miljoen vaten per dag handhaven. Volgens Saoedi-Arabië, nog steeds de doorslaggevende stem binnen de OPEC, is 75 dollar een aanvaardbare prijs voor een vat ruwe olie. Aan 75 dollar per vat zijn nieuwe investeringen in de exploratie en exploitatie van olievelden aanvaardbaar. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange ongeveer 68 dollar per vat betaald. Over de afgelopen zes weken noteerde de olieprijs in een range van 65 tot 75 dollar per vat. Morgan Stanley verwacht dat de olieprijs in 2010 gemiddeld 85 dollar per vat. De analisten van deze bank verwachten dat een vat ruwe olie weer duurder gaat worden naar de winter toe.