Daarnaast kwam de Fed met de publicatie van het kwantitatieve verruimingsprogramma van $ 600 mrd in de komende maanden en waren de werkgelegenheidscijfers van vrijdag verrassend sterk met een toename van 151.000 nieuwe banen in de niet-agrarische private sector.

De inkoopmanagers cijfers voor de producerende industrie, zowel in de Verenigde Staten als China, ondersteunden de koersstijgingen in grondstoffen, grondstoffondsen, energie.

Financials trokken scherp aan (+6,9%) door de toestemming van de Fed aan goed gekapitaliseerde banken om dividenden te verhogen.

Mede tengevolge hiervan stegen de aandelenkoersen flink (S&P 500 +3,6%) naar hoogtepunten voor de afgelopen twee jaar. De goudkoers steeg 4% naar $ 1384 bij een onder druk staande dollarkoers en de olieprijs kwam 7% hoger uit op $ 88, aldus TGB Investments.

Daarnaast kwam de Fed met de publicatie van het kwantitatieve verruimingsprogramma van $ 600 mrd in de komende maanden en waren de werkgelegenheidscijfers van vrijdag verrassend sterk met een toename van 151.000 nieuwe banen in de niet-agrarische private sector. De inkoopmanagers cijfers voor de producerende industrie, zowel in de Verenigde Staten als China, ondersteunden de koersstijgingen in grondstoffen, grondstoffondsen, energie. Financials trokken scherp aan (+6,9%) door de toestemming van de Fed aan goed gekapitaliseerde banken om dividenden te verhogen. Mede tengevolge hiervan stegen de aandelenkoersen flink (S&P 500 +3,6%) naar hoogtepunten voor de afgelopen twee jaar. De goudkoers steeg 4% naar $ 1384 bij een onder druk staande dollarkoers en de olieprijs kwam 7% hoger uit op $ 88, aldus TGB Investments.