Tegelijkertijd vertraagde het koude winterweer het tempo van het economisch herstel. De bouw lag stil en consumenten bleven liever thuis. Nu komt volgens ABN Amro de weg voor een positievere stemming alsnog vrij. De winter is voorbij en de wijze waarop Griekenland hulp kan ontvangen is nu duidelijk.

Het advies van ABN Amro blijft dus om in beleggingsportefeuilles overwogen posities in aandelen te handhaven. Bij voorkeur een mix van aandelen die profiteren van het cyclische herstel en duidelijke groeikenmerken zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg.

De grootste wijzigingen in de adviesportefeuilles van de bank zit in het obligatiedeel. De onrust rondom Griekenland bood gelegenheid om het rendement iets te verhogen. Dat kan door een stuk van de staatsobligaties van de draagkrachtige landen (Duitsland, Frankrijk en Nederland) te ruilen naar de periferielanden met een hoger effectief rendement (Italië, Spanje en Ierland).

Daarbovenop kan de lat voor de debiteurkwaliteit bij bedrijfsobligaties iets omlaag. ABN Amro blijft echter bouwen aan degelijke portefeuilles en zoeken niet de grootste kansen of risico's op.

Het beursklimaat is positiever, maar bij herstel zullen beleggers blijven zoeken naar de nieuwe zwakke schakel. De analisten van de bank denken dat dit wel eens de binnenlandse consumptiebestedingen in China kunnen zijn. Die moeten groeien om mogelijke revaluatie van de Chinese yuan op te vangen en tegelijkertijd het hoge groeitempo van de wereldeconomie vast te houden.

Tegelijkertijd vertraagde het koude winterweer het tempo van het economisch herstel. De bouw lag stil en consumenten bleven liever thuis. Nu komt volgens ABN Amro de weg voor een positievere stemming alsnog vrij. De winter is voorbij en de wijze waarop Griekenland hulp kan ontvangen is nu duidelijk. Het advies van ABN Amro blijft dus om in beleggingsportefeuilles overwogen posities in aandelen te handhaven. Bij voorkeur een mix van aandelen die profiteren van het cyclische herstel en duidelijke groeikenmerken zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg. De grootste wijzigingen in de adviesportefeuilles van de bank zit in het obligatiedeel. De onrust rondom Griekenland bood gelegenheid om het rendement iets te verhogen. Dat kan door een stuk van de staatsobligaties van de draagkrachtige landen (Duitsland, Frankrijk en Nederland) te ruilen naar de periferielanden met een hoger effectief rendement (Italië, Spanje en Ierland). Daarbovenop kan de lat voor de debiteurkwaliteit bij bedrijfsobligaties iets omlaag. ABN Amro blijft echter bouwen aan degelijke portefeuilles en zoeken niet de grootste kansen of risico's op. Het beursklimaat is positiever, maar bij herstel zullen beleggers blijven zoeken naar de nieuwe zwakke schakel. De analisten van de bank denken dat dit wel eens de binnenlandse consumptiebestedingen in China kunnen zijn. Die moeten groeien om mogelijke revaluatie van de Chinese yuan op te vangen en tegelijkertijd het hoge groeitempo van de wereldeconomie vast te houden.