De analisten van Saxo Bank verwachten dan ook geen duurzame heropleving van de groei alvorens de beleidsmakers de ondersteuning aan bepaalde onnodige onderdelen van de economie stopzetten en deze aan de echte belangrijkste motor voor het creëren van jobs en voor groei besteden, namelijk kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's).

De recente beslissing van de Fed om haar aankoopprogramma van activa niet te verminderen toont de groeiende noodzaak aan om werk te maken van nieuwe maatregelen om de interestkoersen te anticiperen, en schept ook eerder vooruitzichten voor een sombere horizon.

Dit zou voor de analisten van Saxo Bank een goede zaak zijn. Want dit nooit geziene monetaire experiment, kan enkel gestopt worden door het aan te tonen dat het zijn belangrijkste prioriteit niet waar maakt, namelijk het creëren van meer jobs en het verhogen van inkomen.

De analisten van Saxo Bank verwachten dan ook geen duurzame heropleving van de groei alvorens de beleidsmakers de ondersteuning aan bepaalde onnodige onderdelen van de economie stopzetten en deze aan de echte belangrijkste motor voor het creëren van jobs en voor groei besteden, namelijk kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's). De recente beslissing van de Fed om haar aankoopprogramma van activa niet te verminderen toont de groeiende noodzaak aan om werk te maken van nieuwe maatregelen om de interestkoersen te anticiperen, en schept ook eerder vooruitzichten voor een sombere horizon. Dit zou voor de analisten van Saxo Bank een goede zaak zijn. Want dit nooit geziene monetaire experiment, kan enkel gestopt worden door het aan te tonen dat het zijn belangrijkste prioriteit niet waar maakt, namelijk het creëren van meer jobs en het verhogen van inkomen.