De offshore krona is minder waard dan de officiële, want ze is moeilijker in te wisselen voor dollars of euro's. Volgens Keldan.com, data provider uit IJsland, is een euro op de officiële markt ongeveer 160 euro waard. Offshore krijgt men voor een krona echter 220 krona.

Raoul Ruparel, chief economist bij researchgroep Open Europe, gaat nu hetzelfde met de euro gebeuren. Er zal een Cypriotische euro en een 'gewone' euro zijn. Door de kapitaalcontrole zal er einde komen aan het vrije verkeer van geld over de landgrenzen heen.

De offshore krona is minder waard dan de officiële, want ze is moeilijker in te wisselen voor dollars of euro's. Volgens Keldan.com, data provider uit IJsland, is een euro op de officiële markt ongeveer 160 euro waard. Offshore krijgt men voor een krona echter 220 krona. Raoul Ruparel, chief economist bij researchgroep Open Europe, gaat nu hetzelfde met de euro gebeuren. Er zal een Cypriotische euro en een 'gewone' euro zijn. Door de kapitaalcontrole zal er einde komen aan het vrije verkeer van geld over de landgrenzen heen.