Maar de professor weigert om naar zijn eigen land te kijken waar een massale geldcreatie er niet in is geslaagd om de economie voldoende ontsnappingssnelheid te geven. De Verenigde Staten hebben op grote schaal geld geleend en dat dreigt zich te werken.

Op kap van de toekomst leven, leidt naar een economische instorting. De Keynesiaanse aanpak komt er namelijk op neer dat er geld uit de toekomst wordt geleend om in het heden uit te geven. Wie op deze manier handelt, zal uiteindelijk tot het besef komen dat er geen toekomst meer overblijft.

Maar de professor weigert om naar zijn eigen land te kijken waar een massale geldcreatie er niet in is geslaagd om de economie voldoende ontsnappingssnelheid te geven. De Verenigde Staten hebben op grote schaal geld geleend en dat dreigt zich te werken. Op kap van de toekomst leven, leidt naar een economische instorting. De Keynesiaanse aanpak komt er namelijk op neer dat er geld uit de toekomst wordt geleend om in het heden uit te geven. Wie op deze manier handelt, zal uiteindelijk tot het besef komen dat er geen toekomst meer overblijft.