In 1980 stond de goud zilver ratio inderdaad nog op 15, terwijl het gemiddelde voor de 20ste eeuw ongeveer 40 ten opzichte van 1 bedroeg. Zelfs op basis van laatstgenoemde verhouding is zilver relatief gezien nog goedkoop ten opzichte van goud, wat betekent dat er hier kansjes weggelegd liggen.

Het unieke aan zilver is de combinatie van industrieel metaal met edelmetaal. Het industrieel gebruik van zilver houdt in dat de goud zilver ratio in de komende weken en maanden opnieuw zal terug moeten vallen naar het gemiddelde niveau voor de afgelopen 100 jaar. Uiteindelijk kan die goud zilver ratio dichter bij de echte waarde van 15 komen te liggen.

In 1980 stond de goud zilver ratio inderdaad nog op 15, terwijl het gemiddelde voor de 20ste eeuw ongeveer 40 ten opzichte van 1 bedroeg. Zelfs op basis van laatstgenoemde verhouding is zilver relatief gezien nog goedkoop ten opzichte van goud, wat betekent dat er hier kansjes weggelegd liggen. Het unieke aan zilver is de combinatie van industrieel metaal met edelmetaal. Het industrieel gebruik van zilver houdt in dat de goud zilver ratio in de komende weken en maanden opnieuw zal terug moeten vallen naar het gemiddelde niveau voor de afgelopen 100 jaar. Uiteindelijk kan die goud zilver ratio dichter bij de echte waarde van 15 komen te liggen.