Vincent Juvyns van ING is overigens van mening dat de centrale bank haar basisrente nog verder zal laten zakken. Die staat nu op 0,75%, maar daar kan minstens nog een kwart procent van af. In het ergste geval kan de ECB haar basisrente naar nul laten zakken.

Daardoor krijgen de fondsbeheerders niet alleen steeds meer moeite om een fatsoenlijk rendement te realiseren, aan de huidige rentevoeten is dat bijna niet mogelijk.

Het is niet niet voor niets dat de rente op Belgische staatsobligaties vorige week daalde, meer en meer beleggers wijken uit naar andere obligaties dan Duitse of Nederlandse die bijna niets meer opbrengen. Maar ook de koers van de euro kan onder druk komen te staan.

Wat gaat de FED doen?

Volgens Juvyns wordt er een gevaarlijk spelletje op de geldmarkten gespeeld. De Amerikaanse centrale bank zal niet lijdzaam blijven toezien hoe de dollar alsmaar in waarde stijgt, maar op haar beurt proberen om de koers van de dollar te doen dalen.

Uiteindelijk gaan de centrale banken niet proberen uit te vechten wie het sterkst is, maar wel wie het zwakst is. Waar dat gaat eindigen, valt moeilijk te voorspellen.

Vincent Juvyns van ING is overigens van mening dat de centrale bank haar basisrente nog verder zal laten zakken. Die staat nu op 0,75%, maar daar kan minstens nog een kwart procent van af. In het ergste geval kan de ECB haar basisrente naar nul laten zakken. Daardoor krijgen de fondsbeheerders niet alleen steeds meer moeite om een fatsoenlijk rendement te realiseren, aan de huidige rentevoeten is dat bijna niet mogelijk. Het is niet niet voor niets dat de rente op Belgische staatsobligaties vorige week daalde, meer en meer beleggers wijken uit naar andere obligaties dan Duitse of Nederlandse die bijna niets meer opbrengen. Maar ook de koers van de euro kan onder druk komen te staan. Wat gaat de FED doen? Volgens Juvyns wordt er een gevaarlijk spelletje op de geldmarkten gespeeld. De Amerikaanse centrale bank zal niet lijdzaam blijven toezien hoe de dollar alsmaar in waarde stijgt, maar op haar beurt proberen om de koers van de dollar te doen dalen. Uiteindelijk gaan de centrale banken niet proberen uit te vechten wie het sterkst is, maar wel wie het zwakst is. Waar dat gaat eindigen, valt moeilijk te voorspellen.