Volgens Spindelegger kan deze maatregel voor niemand een verrassing zijn, want hij werd al eerder aangekondigd. De beslissing om van Hypo Alpe Adria een 'bad bank' te maken, werd al drie maanden geleden op de ministerraad genomen. Toen was er niemand die protesteerde.

De Oostenrijkse bankencrisis kan ook Duitsland treffen, zij het op bescheiden schaal. Er komt een haircut bij Hypo Alpe Adria en die zal ook van Bayern Landesbank een inspanning van 800 miljoen euro vergen. Deze Duitse bank was een grootaandeelhouder van Hypo Alpe Adria alvorens het een staatsbank werd. Angela Merkel is met deze gewaarschuwd.

Volgens Spindelegger kan deze maatregel voor niemand een verrassing zijn, want hij werd al eerder aangekondigd. De beslissing om van Hypo Alpe Adria een 'bad bank' te maken, werd al drie maanden geleden op de ministerraad genomen. Toen was er niemand die protesteerde. De Oostenrijkse bankencrisis kan ook Duitsland treffen, zij het op bescheiden schaal. Er komt een haircut bij Hypo Alpe Adria en die zal ook van Bayern Landesbank een inspanning van 800 miljoen euro vergen. Deze Duitse bank was een grootaandeelhouder van Hypo Alpe Adria alvorens het een staatsbank werd. Angela Merkel is met deze gewaarschuwd.