Vandaag zijn de koersen van de Italiaanse staatsobligaties voor de vijfde dag op rij in koers gedaald. Ook de Spaanse staatsobligaties gingen weer lager, het rendement op de 10-jarige Spaanse is opgelopen tot 6,61% Volgens ING bestaat er nog steeds een risico dat de Spaanse kredietrating verlaagd zal worden.

Op de beurzen heerst echter nog steeds een relatieve rust, zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 noteren nog steeds in de plus. Ook de euro houdt boven de nullijn stand.

Eerste notering DE Master Blenders (AIW handel)

Vandaag komt het aandeel DE Master Blenders, het in Nederland en België zo bekende Douwe Egberts, in notering. Het betreft volgens Thedoor Gilissen Bankiers vooralsnog voorlopige handel in 'As If And When Issued'.

Pas op of rond maandag 9 juli komt de officiële notering en vindt settlement plaats van de trades.

Het concern heeft een lange historie en werd eind jaren '70 overgenomen door het Amerikaanse Sara Lee. Die wil de koffie en thee nu afsplitsen en zelf meer op vlees concentreren.

Een probleem is dat niet duidelijk is hoe groot de belangstelling is van de Amerikaanse beleggers, die dus een aandeel Sara Lee en een aandeel DE Master Blenders krijgen.

Dat kan op korte termijn tot een flinke verkoopdruk leiden. Via de voorlopige handel probeert men nu een beeld te krijgen van de koersvorming.

Het concern heeft mooie marktposities en is wereldwijd de derde speler na marktleider Nestlé en Kraft. In de afgelopen jaren is er echter te weinig geïnvesteerd.

Hogere marketinguitgaven, innovatie en groei in opkomende regio's moeten de omzet en winst verhogen. Het concern heeft een sterk managementteam.

Thedoor Gilissen Bankiers verwacht voor DE Master Blenders voor de komende jaren een mooie winstgroei, maar vindt het aandeel op een koers boven de Eur 9 per aandeel voldoende gewaardeerd.

Vanmorgen opende het aandeel onder de Eur 9 per aandeel, maar vooralsnog adviseren de analisten van Thedoor Gilissen Bankiers de AIW handel maar even te laten uitrazen. Mocht het aandeel op maandag 9 juli nog onder de Eur 9 staan, dan heeft het officieel een aantrekkelijke waardering.

Vandaag zijn de koersen van de Italiaanse staatsobligaties voor de vijfde dag op rij in koers gedaald. Ook de Spaanse staatsobligaties gingen weer lager, het rendement op de 10-jarige Spaanse is opgelopen tot 6,61% Volgens ING bestaat er nog steeds een risico dat de Spaanse kredietrating verlaagd zal worden. Op de beurzen heerst echter nog steeds een relatieve rust, zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 noteren nog steeds in de plus. Ook de euro houdt boven de nullijn stand.Eerste notering DE Master Blenders (AIW handel) Vandaag komt het aandeel DE Master Blenders, het in Nederland en België zo bekende Douwe Egberts, in notering. Het betreft volgens Thedoor Gilissen Bankiers vooralsnog voorlopige handel in 'As If And When Issued'. Pas op of rond maandag 9 juli komt de officiële notering en vindt settlement plaats van de trades. Het concern heeft een lange historie en werd eind jaren '70 overgenomen door het Amerikaanse Sara Lee. Die wil de koffie en thee nu afsplitsen en zelf meer op vlees concentreren. Een probleem is dat niet duidelijk is hoe groot de belangstelling is van de Amerikaanse beleggers, die dus een aandeel Sara Lee en een aandeel DE Master Blenders krijgen. Dat kan op korte termijn tot een flinke verkoopdruk leiden. Via de voorlopige handel probeert men nu een beeld te krijgen van de koersvorming. Het concern heeft mooie marktposities en is wereldwijd de derde speler na marktleider Nestlé en Kraft. In de afgelopen jaren is er echter te weinig geïnvesteerd. Hogere marketinguitgaven, innovatie en groei in opkomende regio's moeten de omzet en winst verhogen. Het concern heeft een sterk managementteam. Thedoor Gilissen Bankiers verwacht voor DE Master Blenders voor de komende jaren een mooie winstgroei, maar vindt het aandeel op een koers boven de Eur 9 per aandeel voldoende gewaardeerd. Vanmorgen opende het aandeel onder de Eur 9 per aandeel, maar vooralsnog adviseren de analisten van Thedoor Gilissen Bankiers de AIW handel maar even te laten uitrazen. Mocht het aandeel op maandag 9 juli nog onder de Eur 9 staan, dan heeft het officieel een aantrekkelijke waardering.