Samaras ving echter bot, waarbij zowel de Duitse minister van Financiën als die van Economie hun bezwaren tegen een versoepeling van de Griekse timeframe uitspraken. Ook Hollande ging niet op de Griekse vraag in, hij wil eerst het oordeel van de troika af te wachten.

Elke dag telt

Merkel vertelde na haar ontmoeting met Samaras wel degelijk overtuigd te zijn van diens goede bedoelingen. Griekenland is volgens haar wel degelijk om te hervormen, maar de tijd speelt tegen het land. In de huidige omstandigheden speelt de tijd simpelweg tegen de Grieken.

Zondag deed de Oostenrijkse kanselier Werner Faymann echter een kleine bom ontploffen door te stellen dat Griekenland wel degelijk meer tijd moet krijgen.

Dat lokte meteen een reactie van de Duitse regering uit, die onomwonden stelde dat het toestaan van meer tijd tevens neerkomt op een extra kapitaalinjectie, aldus minister van economie Philipp Roesler.

Samaras ving echter bot, waarbij zowel de Duitse minister van Financiën als die van Economie hun bezwaren tegen een versoepeling van de Griekse timeframe uitspraken. Ook Hollande ging niet op de Griekse vraag in, hij wil eerst het oordeel van de troika af te wachten. Elke dag telt Merkel vertelde na haar ontmoeting met Samaras wel degelijk overtuigd te zijn van diens goede bedoelingen. Griekenland is volgens haar wel degelijk om te hervormen, maar de tijd speelt tegen het land. In de huidige omstandigheden speelt de tijd simpelweg tegen de Grieken. Zondag deed de Oostenrijkse kanselier Werner Faymann echter een kleine bom ontploffen door te stellen dat Griekenland wel degelijk meer tijd moet krijgen. Dat lokte meteen een reactie van de Duitse regering uit, die onomwonden stelde dat het toestaan van meer tijd tevens neerkomt op een extra kapitaalinjectie, aldus minister van economie Philipp Roesler.